Canon с две награди BLI Pro Award 2018

21.11.2017 г.


Наградите, които се присъждат след редица производствени тестове на най-добре представилите се професионални печатни технологии в съответния клас са за:


varioPRINT 140 Series с PRISMAsync контролер – Изключително производствено устройство за леки и средни натоварвания (черно-бял печат);


Canon imageRUNNER ADVANCE C7580i c ColorPASS-GX500 контролер от EFI – Изключително производствено цветно устройство от входящо ниво (за леки натоварвания).
varioPRINT 140 получава наградата благодарение на:

Като допълнително признание за технологията на varioPRINT 140 могат да се отбележат и присъдените от BLI 5 звезди за най-високо качество на печат (единствените 5 звезди присъждани на черно-бяло устройство) на предшественика varioPRINT 135.
Canon imageRUNNER ADVANCE C7580i получава наградата благодарение на:

Canon с „Титанична“ премиера на Océ Vario Print 6000 TITAN

25.9.2017 г.

Най-бързата и производителна листова дигитална печатна система в света

 

На ексклузивно събитие, организирано от Canon в завода на премиум производителя на автомобили Porsche в гр. Лайпциг, бе представен новият флагман на марката в чернобелия листов сегмент.

На събитието бяха поканени ключови клиенти и партньори на Canon. Централна и Източна Европа бе представена от водещите компании за дигитален печат Дайрект Сървисис – България и Метрополис – Румъния, както и от дистрибутoрите Саванто – България и Евроком – Румъния.

 


Позната на пазара като технологичен стандарт, серията Océ Vario Print 6000 неслучайно бе сравнена директно с водещ и утвърден стандарт в автомобилостроенето като Porsche - две “Premium” марки, към които всички клиенти се стремят.

 

 

За разлика от премиум автомобил обаче, доставящ предимно престиж и удоволствие и рядко възвръщащ направената инвестиция, Océ Vario Print 6000 TITAN предоставя на своите притежатели изключителни възможности за успешен бизнес и уникални конкурентни предимства.

 


Базиран на върховата технология за едновременен двустранен печат Оcé Gemini Instant Duplex, която е утвърдена и в България, Océ Vario Print 6000 няма аналог на пазара при печата върху най-широката гама от медии. Oбемните и обикновените офсетови хартии не само минават през системата, а се използват от производителите на книги като основни хартии при печат. Перфектната регистрация лице/гръб, най-ниската температура на изпичане на тонера и минималната деформация на хартията помагат на печатарите да се утвърдят като производители на най-качествените книги в малки тиражи и чернобели печатни продукти на пазара.

 

Изключителната здравина и надеждност на оборудването и уникалната производителност – над 90% „Uptime”, гарантират сигурност и спокойствие за собствениците на Océ Vario Print 6000 и техните клиенти.

Новото поколение Océ Vario Print 6000 TITAN се отличава от предшествениците си по следните показатели:

 Увеличени скорости на печат за четирите модела:

 

 

Canon разшири монохромното си портфолиото с ново семейство - varioPrint 140

18.8.2017 г.


Надграждайки успеха и възможностите на предшественика си varioPRINT 135 и допълвайки технологичния доминант в сегмента – Océ VarioPrint 6000, чрез своята достъпност, новият varioPRINT 140 предлага неподражаеми производителност и надеждност, изключително качество на печат и разширени довършителни възможности, оптимизирани от новия Océ PRISMAsync 5 контролер.
За да подчертае успеха на предишното си поколение производствена монохромна система от среден клас - varioPRINT 135, Canon представи интересна статистика:


Новото поколение varioPRINT 140 запазва технологичните предимства на предшественика си, добавяйки по-високи скорости на печат, по-висока цялостна производителност и функционалност. Сeмейството varioPRINT 140 допринася за по-успешния бизнес на собствениците си поради:

Canon организира Unleash Book Printing - събитие за производство на книги в къси тиражи и при поискване

13.4.2017 г.


Събитие с мотото “Unleash Book Printing”, организирано от Canon в холандския град Венло, даде възможност на печатници от  Централна и Източна Европа да вземат активно участие в дискусии, свързани с тенденциите на пазара на книги в къси тиражи и книги при поискване (Book on Demand).  
Независимият консултант Сандер Янсен, представи добрата практика на своята компания Scanlaser,  лидер на холандския пазар за дигитален печат на книги и инициира дискусии на тема организация на производството и бизнеса в този специфичен сегмент.

Домакините от Canon представиха и върховите си софтуерни и печатни технологии, обезпечаващи производството и по този начин затвориха кръга от цялостна информация по темата:
Пазарни тенденции – Добри практики и идеи за организация на бизнеса – Управление на поръчките – Производство – Реализация.
От българска страна освен съорганизаторите от Canon България и Саванто, участие във форума, проведен  в новия „Customer Experience Center“ на Canon в бившата централа Océ, взеха и представители на водещи български печатници и доставчици на печатно и довършително оборудване.

Интересни факти, относно пазарните тенденции при дигиталния печат изнесе Manfred Dohnal – Директор на поделенията Pro Print и LFP в Canon – Централна и Източна Европа:


По отношение на производството на книги фактите са както следва:

Представените софтуерни технологии от Canon по време на събитието “Unleash Book Printing” включиха Web-to-Print и е-Commerce софтуера Prisma Direct и софтуера за управление и подготовка на печатните задания Océ Prisma Prepare.

По отношение на хардуера, печатниците се запознаха с imagePress C10000VP – носител на престижната награда EDP, отличила „Най-добрият  листов цветен A3+ принтер за повече от 200 000 отпечатъка A4 месечно", imagePRESS C850 - носител на престижната награда “BLI PRO award 2017”, както и световният стандарт номер 1 при черно-белия печат - Océ Vario Print 6320 Ultra +.

Голям интерес сред участниците в събитието предизвикаха фактите, изнесени от производителя  относно семейството черно-бели печатни преси Océ Vario Print 6000:

Събитието “Unleash Book Printing” е част от „Essential Business Builder Program“ програмата на Canon. Тя има за цел периодично да обучава настоящите и потенциални клиенти и партньори на производителя с помощта на независими консултанти и организирани уъркшопове на тема актуални идеи и тенденции за бизнес развитие. Участниците в “Unleash Book Printing” оцениха положително стремежа на Canon и неговите представители не просто да продават оборудване, а да дават и осъществяват идеи за печеливш бизнес на своите клиенти.

Пълното семейство нови цветни дигитални преси от среден клас на Canon imagePRESS C850 C750 и С650 е достъпно за българските клиенти

3.4.2017 г.

Лидерът в решенията за визуализация и производител с най-богато портфолио от решения за дигитален печат Canon, обяви през месец Март 2017г. пускането на пазара на най-новата си цветната професионална „entry-level“ преса - imagePRESS C650.

imagePRESS C650, печатаща със скорост от 65 А4 стр/мин. е изградена на същата платформа като двете дигитални преси от среден производствен клас imagePress - C850 и C750, обявени от Canon през месец Септември 2016 г. По този начин производителят допълва смейството imagePRESS с най-достъпния за клиентите модел, като същевременно запазва всички уникални качества на технологията.
Предвидени за клиенти с месечни обеми на печат от 15 000 до 500 000 А4 страници, новите преси imagePRESS C850, C750 и С650 се отличават със следните уникални технологии и възможности за повишаване на ефективността в печатните компании и в тези, които желаят да навлязат в професионалния печат:

Машините imagePRESS C850, C750 и С650 са достъпни за клиентите на Canon в България чрез фирма Саванто.

Canon imagePRESS C10000VP/ C8000VP с награда за най-добър цветен производствен А3+ принтер на изложението Drupa

10.6.2016 г.


Най-бързата и производителна лазерна цветна преса от гамата на Canon - imagePRESS C10000VP/ C8000VP спечели наградата на Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP Association) за най-добър цветен, листов, А3+ принтер за натоварвания над 200 000 А4 листа месечно, по време на най-престижното изложение за печатни технологии в света – Drupa.


Canon imagePRESS C10000VP/ C8000VP е печатна преса от последно поколение, базирана на изцяло нов печатен модул и редица нововъведения, свързани с качеството на печат, константността на цветовете, широката гама печатни медии до 350 gsm, вкл. и релефни медии. Системата е способна да поеме натоварвания до 1,5 милиона А4 месечно, като запазва своята производителност при дуплекс печат и при печатни задания с няколко вида медии, без това да влияе на изключително високото качество на отпечатъка.


По отношение на качеството на печат, което според Европейската Асоциация за Дигитален Печат е „офсетно качество от тонерна машина“, производителят Canon залага на печатна резолюция от 2400 dpi, на новоразработения “Consistently Vivid” (CV) тонер, на вграден спектроскопичен сензор и „Multi-Density Adjustment Technology“ (Multi D.A.T) за автоматична калибрация на цветовете по време на печат, с минимална операторска намеса. Благодарение на тези технологии Canon imagePRESS C10000VP/ C8000VP осигурява повтаряемост на качеството на отпечатъците не само от началото до края на заданието, а и при следващи тиражи във времето.

Номинирани за наградата:
Canon imagePRESS C10000VP/ C8000VP
HP Indigo 7900 Digital Press
Xerox iGen 5 Press

Повече за EDP наградите в официалното резюме (.pdf файл)

Océ VarioPrint 6000 уверено настъпва на българския печатен пазар

2.2.2016 г.След детайлно проучване на възможностите на всички производители на професионални преси за дигиталнен печат и множество проведени тестове с широка гама от печатни медии, лидерът в транзакционния печат и в производството на книги в малки и средни тиражи на българския пазар - Дайрект Сървисиз, закупи и въведе в експлоатация в началото на месец Януари водещият модел на производителя Canon - Océ VarioPrint 6200 Ultra+.

Производствените възможности на машината, която печата със скорост от 200 А4 и 106 А3 изображеня в минута, позволяват на Дайрект Сървисиз да поеме натоварвания до 5 милиона отпечатъка на месец, а при временно или постоянно надграждане със скорости на печат до 314 А4 и 168 А3 изображения в минута – 10 милиона отпечатъка на месец. С увеличаването на производствения си капацитет Дайрект Сървисиз осигурява на своите клиенти по-добро обслужване и по-бързо изпълнение на техните поръчки за транзакционен печат (отпечатване на финансови, маркетингови, уведомителни и други писма с променливо съдържание).

Благодарение на възможностите на новата си печатна преса, доставена и инсталирана от Саванто, Дайрект Сървисиз засилва позициите си и на друг стратегически за фирмата пазарен сегмент – дигиталния печат на книги в малки и средни тиражи. Създадена и оптимизирана специално за печат на книжни тела и двустранен печат, Océ VarioPrint 6200 работи с най-широката гама от медии в дигиталния печат, включваща офсетни, обемни, релефни и много други хартии. Перфектната регистрация лице/гръб, практически без никакво разминаване на отпечатаните изображения, ниската температура на изпичане на тонера, която не деформира медията, както и матовият отпечатък без допълнителни силиконови масла, спомагат за достигане на най-високото качество на крайните продукти, максимално доближаващо се до качеството на офсетния печат. Изключително конкурентната себестойност на отпечатаните страници допринася за достигането на по-добри ценови нива спрямо офсетните тиражи до 500 броя от дадена книга.

Канон Еропа обяви пускането на пазара на нови петцветни широкоформатни принтери imagePROGRAF

26.1.2015 г.И за двата принтера - Канон imagePROGRAF iPF670 (24” / 610мм) и Канон imagePROGRAF iPF770 (36” / 914мм) са характерни по-високата скорост на печат, усъвършенстваното управление на мастилата и по-бързата и по-надеждна обработка на изображенията. И двата модела вече могат да печатат А1 изображение за 28 секунди, в най-бързия си режим на работа, като същевременно възможността за работа с форматите HP-GL/2 и HP-RTL, позволява по-гъвкава и по-надеждна работа с “CAD” файлове. iPF770 е налична и като мултифункционално устройство с опционален скенер и 22‘‘ сензорен екран.

Новите мастила позволяват използването на разширена цветова гама, специално предвидена за отпечатването на по-ярки вариации на червеното, с цел по-голяма яснота при техническите документи и “POS” (Point Of Sale) апликациите. Два резервоара за пигментно черно мастило допълват стандартните багрилни мастила, за по-богати и контрастни черни цветове. Резервоарите за мастило се заменят лесно дори и по време на печат, без да се губи мастило и хартия от прекъснат отпечатък.

Допълнителни нововъведения позволяват оптимизация на работите процеси преди и след печата. Счетоводен софтуер улеснява малките и средни фирми при управлението на разходите и маржовете. Печатно приложение за Apple iPad позволява на потребителите да видят и отпечатат файлове директно от мобилните си устройства, особено полезно при работа на строителни площадки или при други архитектурно-строителни дейности.

Двата модела са достъпни за поръчка от началото на Февруари 2015 г.

Канон Италия придоби Интегра Документ Мениджмънт (IDM)

23.1.2015 г.

Споразумението подчертава решимостта на Канон при изграждането на дългосрочно присъствие като лидер в пазарните сегменти “BPO” (Business Process Management) и “Information Management”, подкрепяйки компаниите в техния път към дигитализация.

„Тази важна инвестиция на италианския пазар е основна стъпка в стратегията за развитие на Канон Италия, която компанията представи наскоро“, заяви Енрико Делуки, Изпълнителен Директор , Канон Италия. „Ние приехме предизвикателството да инвестирме в Италия, защото това е важен знак за доверие в нашия пазар. Ние също така сме убедени, че можем да окажем ценна подкрепа на частните компании и на публичния сектор в процеса на дигитализация“.

IDM е основана през 2001 г. и е позиционирана сред първите италиански компании, които могат да гарантират директен, цялостен и интегриран процес на аутсорсинг на документооборота и информационния мениджмънт както за печатни, така и за дигитални документи. Успехът на IDM се дължи на качеството на нейните услуги, на силна партньорска стратегия и на солиден предприемачески подход.

Доставчиците на печатни услуги от региона ЕМЕА (Europe, Middle East, Africa) показват забележително повишение на търсенето на новите imagePRESS C800 на Канон

8.12.2014 г.Позиционирани между imageRUNNER ADVANCE C9000 сериите и imagePRESS C6011 (S) в портфолиото с цветни дигитални преси на Канон, imagePRESS C800 сериите произвеждат висококачествени крайни продукти, на водещо за пазара ниво на продуктивност.
"Това високо ниво на интерес и значителен брой поръчки, които вече сме получили за нашите нови серии C800 показва, че клиентите разпознават веднага възможностите за техния бизнес, предоставени от такова универсално, продуктивно и висококачествено устройство.“ коментира Адриан Кампоманес - Продуктов и Маркетинг специалист за Европа и Англия, Професионален печат, Канон Европа.

Обратна информация, получена от участниците в програмата на Канон за водещи клиенти, подчертава като едни от най-важните предимства, допринасящи за популярността на новите С800 серии - високото качество на възпроизвеждане на цветовете, гъвкавостта и високото ниво на производителност.

Петер Моес, собственик на два холандски франчайза за печатни и маркетингови услуги MultiCopy и The Communication Company е бил участник в програмата за водещи клиенти и вече е спечелил от предимствата, които imagePRESS C800 е донесла на неговия бизнес.

„Ние сме силно впечатлени от перфектното и константно качество на цветните ни отпечатъци дори и при най-високите скорости на печат“ – коментира Моес. „Допълнително, благодарение на гъвкавостта и лекотата с които пресата се справя с широка гама от специални медии вкл. и самозалепващи, ни дава възможност да предоставим на нашите клиенти нови продукти и услуги и по този начин да достинем нови пазари“.

Г-н Фолкер Дьорфел, Мениджър на NOW IT GmbH – корпоративният печатен отдел на германския пенсионен фонд Deutsche Rentenversicherung, добави още към получените положителни коментари. „Ние сме изключително доволни от цялостното поведение на imagePRESS C800. Тя е лесна за управление, благодарение на интуитивния си интерфейс, но това кето ме впечатли най-много е изключителното качество на печат и лекотата и константността, с които машината се справя с високите грамажи хартии, дори и при високи скорости на печат“.
Откакто е въвел imagePRESS C800 в своя отдел и откакто я използва за производството на множество апликации, г-н Дьорфел е успял да изведе от производство два по-малки преинтера, което допълнително е намалило разходите и е увеличило ефективността.

Състоящи се от два модела - imagePRESS C700 със 70 стр/мин. и С800 със 80 стр/мин, сериите imagePRESS C800 комбинират върхова нова технология и доказана и усъвършенствана технология от флагмана в портфолиото на Канон imagePRESS C7011VP. Това дава възможност на С800 да положи нови стандарти в качеството на печат , производителността и гъвкавостта и в двата сегмента – печатни услуги и вътрешно ведомствени печатни отдели.

Канон определен за спонсор на Световната Купа по Ръгби през 2015

3.12.2014 г.


От ляво: Брет Госпер - CEO, World Rugby, Managing Director, Rugby World Cup Limited
От дясно: Рокус ван Иперен - President & CEO, Canon Europe, Middle East & Africa
© Eddie Keogh, Canon Explorer


Сделката е първи случай в практиката на Канон, в който компанията си партнира със събитие от календара на ръгби спорта и подчертава силата и привлекателността на марката „Световна Купа по Ръгби“ на глобалния спонсорски пазар.

Джеймс Липник, завеждащ комуникациите на Канон за Европа, Средния изток и Африка заяви: „Ние сме силно развълнувани от възможността да обогатим нашата дълга история на съпричастност към най-добрите спортни събитя в света, чрез подкрепата ни за първи път на Световната Купа по Ръгби. Изображенията игрят основна роля за предаването на емоциите и действието в глобалния спорт към феновете, които нямат възможност да ги изживеят лично. Участието ни предоставя вълнуващи възможности да подкрепим професионалните фотографи и феновете с нашата експертиза, докато те улавят и споделят ръгби моменти от световна класа по време на турнира“.

По време на Световната Купа по Ръгби 2015г. Канон ще отговаря за широк кръг от дейности в ролята си на Официален спонсор, сред които е и осигуряването на решения за печат и копиране, които ще се използват от организаторите на турнира.